Lid worden

Ben jij ook benieuwd naar de wondere wereld van beleggen, maar wil je eerst meer kennis vergaren? Dan is lid worden van een beleggingsvereniging een ideale stap. Het kennis vergaren via een vereniging brengt hier een aantal voordelen voor je mee:

  • Het informatieve gedeelte is aangenaam aangezien het in een informele en sociale omgeving gebeurt;

  • Een groep personen weet meer dan 1 persoon. De kennis van de gehele groep wordt gedeeld in én buiten de vergaderingen;

  • De inleg is betaalbaar. Ook voor HEAO studenten!! Fictieve beleggingsspellen zijn onderhoudend en leerzaam, maar het is toch anders als daadwerkelijk met (eigen) geld wordt geïnvesteerd;

  • Je hebt evenveel recht van stemmen als leden met meer participaties. Je feitelijke inleg is dan misschien minder dan van anderen, maar je hebt net zo veel recht om te bepalen hoe het totale vermogen wordt geïnvesteerd.

Samen met alle leden heb je dus de mogelijkheid om actief te beleggen en om te leren. Om lid te worden, ben je statutair verplicht om minimaal 1 participatie aan te schaffen (verhoogd met 5% instapkosten) en deel te nemen aan het spaarplan. De participatiewaarde is afhankelijk van de meest recente portefeuille stand en de maandelijkse bijdrage aan het spaarplan is (op dit moment) vastgesteld op 15 euro.

Heb je interesse om lid te worden en/of wil je graag meer informatie ontvangen, neem dan gerust contact op via het tabje Contact.